Project omschrijving

Mayke Tours, de Ethiopië specialist:

De wonderlijke wereld ontdekken begint bij rondreizen door Ethiopië.
Beleef de dansende en zingende menigte tijdens de Timkat processie. Een replica van de Ark van het Verbond wordt door Bahir Dar gedragen, waarbij de kleurrijke parasols ter bescherming van de priesters schitteren in de zon.

De natuur rond Lalibela is ongeëvenaard en het uitzicht duizelingwekkend. Tijdens de wandeling ervaar je pas echt de leefwijze op het platteland.

Beroemd zijn de rotskerken van Lalibela.
De elf ondergrondse rotskerken kun je bezoeken en de indringende geur van wierook opsnuiven. Ooit door ondergrondse gangen van kerk naar kerk gelopen? Dat kan alleen hier.

In Dalol zijn de kleuren van de mineralen een natuurlijke parel.
Ooit groen-geel-oranje-rood gekleurde zwavelvelden door vulkanische activiteit meegemaakt? Die onvergetelijke ervaring vindt u in het Dalol gebied.

We zien de zoutkaravanen aan ons voorbij trekken in de Danakil depression.
Fascinerend om te zien hoe jonge mannen hun kamelen zwaar beladen met grote brokken zout. Betoverend is het beeld van de karavaan, trekkend over het zoutmeer, bij het vallen van de avond: de rij kamelen met de lange schaduwen tegen een koperkleurende hemel.

En ga slapen onder de sterrenhemel bij de Erta Ale krater.
De expeditie gaat verder door de lavawoestijn naar de actiefste vulkaan van Ethiopië. Spectaculair om vanaf de kraterflanken te zien hoe de gloeiendhete geelrode magma traag een weg naar beneden zoekt.

De kleurrijke bevolking in het zuiden van Ethiopië.
Er wonen zeker tachtig verschillende volken en stammen in Ethiopië, elk met een eigen cultuur en religie. Vooral in de Omo vallei in het zuiden van Ethiopië leven de stammen nog op eeuwenoude traditionele wijze.

Kom je verder informeren bij Mayke Tours, stand 68.

Bezoek de website van Mayke Tours